Un cadou inedit pentru cei dragi

Călăuza Familiei nu este nicidecum o carte, ci o cronică, un arbore genealogic în care îţi vei nota date despre oameni şi evenimente din viaţa ta şi a familiei tale. Ulterior, pentru continuitatea acestei îndeletniciri, vei transmite volumul copiilor, nepoţilor, strănepoţilor. Astfel, peste ani, Călăuza Familiei va deveni cea mai valoroasă moștenire spirituală a familiei și a neamului tău.

Ce include setul Călăuza Familiei?
Formatul mare de carte, nu este foarte agreat de cititori. Călăuza Familiei este destinată pentru “scriitori”. A nota informaţii într-o carte de format mare e mult mai îndemânatic. Am preferat să propunem un format deosebit, deoarece lucrarea se va păstra la loc de cinste, un loc unde ne ţinem “amintirile”.

Pentru a rezista timpului, coperta cartonată este învelită cu piele, iar textul este imprimat pe hârtie de calitate.

În dependenţă de preferinţă, cumpărătorul poate opta pentru Setul Moștenire ce conţine Călăuza Familiei în cutie din carton plastifiată sau Setul TezaurCălăuza Familiei în cutie din lemn. De asemenea, el poate achiziţiona cutia ulterior.

În fiecare set sunt incluse şi patru planşe pentru completarea arborelui genealogic pe linie paternă şi maternă. Acestea pot fi îndeplinite, după un model prezentat, și înrămate (rama, de asemenea, o găsiți în magazinul nostru on-line).

Cuprinsul Călăuzei Familiei
Însăşi ideea elaborării unui arbore genealogic inedit a fost “coaptă”, de Editură, 20 de ani. Realizarea proiectului a necesitat implicarea diverşilor specialişti şi oameni de cultură, care au avut misiunea de a prezenta materialul ca pe un ghid necesar oricărei familii.

Astfel, informația obţinută, care a ocupat 320 de pagini, a fost divizată în cinci capitole:
I. Arborele Genealogic. Tradiții și sărbători în familie;

În I capitol autorul îndeamnă deţinătorul să-şi noteze date despre sine, soț/soție, copii şi nepoţi, părinţi şi frați, bunici, unchi, mătuşi, rude, prieteni, persoane apropiate ș.a. Tot aici se vor indica informaţii cu privire la tradiţii şi sărbători, botezuri, cununii, precizându-se biserica şi numele preotului. Câteva pagini bune au fost rezervate pentru cele mai emoţionante momente din primii ani ai vieţii copilului, precum şi educarea şi formarea personalităţii lui.

II. Grijile zilnice și banii familiei;

Capitolul II va îngloba sfaturile privind: gestionarea bugetului familiei, referințe făcându-se la venituri şi cheltuieli; pregătirea bucatelor, ținându-se cont de tradiţiile culinare; întreţinerea casei; plantarea pomilor şi a viţei-de-vie; îngrijirea izvoarelor ș.a. Totodată, posesorul va avea libertatea de a-și nota date cu referire la sumele de bani împrumutate sau date cu împrumut, dar şi lucruri utile despre îngrijirea unei gospodării.

III. Sănătatea familiei;

Capitolul III ne poate oferi răspuns la multe întrebări legate de bolile ereditare şi cele dobândite. Aici, deţinătorul va expune metodele de profilaxie, mijloacele de tratament, dar şi rezultatele examinărilor medicale obligatorii.

IV. Munca și odihna;

Informaţiile ce ţin de activităţile profesionale, spirituale, sociale și filantropice se vor regăsi în capitolul IV. Acesta ne va pune la curent și cu bunele maniere deprinse de la părinţi, şcoală și alte persoane importante pentru istoria familiei.

V. Imaginea noastră.

Capitolul V este rezervat pentru înregistrarea principiilor, expresiilor formulate de înaintaşi şi a experienţelor valoroase demne de urmat. Aici se vor regăsi şi pasiunile, ocupaţiile individuale ale fiecărui membru de familie. Suficiente pagini au fost rezervate şi pentru notarea datelor despre: perfectarea şi actualizarea anumitor acte; decesul celor apropiaţi; testamentul moral şi moştenirea familiei.

Pe ultimele pagini ale lucrării se găsesc anexele, care conţin informaţii utile despre: tradiţii, sărbători, bune maniere, profilaxie, medicină, alimentaţia corectă, moştenire, dar şi un model de testament.