fbpx

Frumoase tradiții și sărbători în familie

Omul, creația supremă a lui Dumnezeu, are datoria de a-și trăi cu înțelepciune viața, de a-și crește cu dragoste copiii și de a le transmite învățăturile moștenite de la părinți. Dar, și să poarte de grijă sufletului său, oferindu-i hrana spirituală de care acesta are nevoie. Menirea noastră este să trăim fiecare clipă în bună înțelegere cu morala creștină. Astfel, încât să fim împăcați cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru…

Importanța tradițiilor și sărbătorilor marcate în familie

Aceasta, și alte învățături ale vieții, pot fi deprinse doar în familie.

Orice sărbătoare este o mare bucurie a sufletului. Dar mai e și un bun prilej de a ne aduna cu familia sau cu neamul în jurul mesei. O masă de sărbătoare nu se reduce neapărat la consumul de bucate și de băuturi. Orice sărbătoare în familie constituie un bun prilej de îmbogățire spirituală. E un motiv în plus de a ne revedea cu cei cu care nu ne-am văzut demult, de a ne împăca cu cei cu care suntem certați, de a ne ierta reciproc, de a ne odihni cu folos împreună.

O familie cu prieteni la o masă tradițională de sărbătoare

Asemenea sărbători permit adunarea neamului, de la mic la mare, permit răscolirea unor amintiri sau fapte demne de memorat…La asemenea întâlniri, neamul se întărește și fiecare membru al familiei se simte util și puternic. Cea mai mică atenție, încurajare, susține o bucurie mare, lasă urme și amintitiri plăcute pentru viața întreagă.

Copiii crescuți într-o asemenea atmosferă vor lua de acasă cele mai demne și mai frumoase lecții și le vor purta cu ei toată viața. În clipele de cumpănă, aceste lecții îi vor ajua să rămână verticali.

Tradițiile de sărbători pot fi un liant important în familie și o ocazie de a crea amintiri frumoase pentru mai târziu.

Tradițiile și sărbătorile marcate trebuie menționate, alături de unele reguli, recomandări pentru o familie fericită într-o carte utilă, așa cum e Călăuza Familiei – un jurnal de familiei personalizat ce va dăinui peste ani odată cu creșterea rădăcinilor neamului.

 

Text adaptat după cartea ”Călăuza Familiei